Türkiye genelinde yaklaşık 7 milyon askeri ücretli çalışan başta olmak üzere 7'den 70'e tüm toplumu ilgilendiren asgari ücrette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son noktayı koydu. Askeri ücret 4 bin 253 liradan net 5 bin 500 liraya yükseldi. 

7 milyon çalışanın beklediği asgari ücret zammı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki toplantıda açıklandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

Bilindiği gibi Türkiye bir süredir maruz kaldığı ekonomik tuzaklara karşı kendi geliştirdiği programı uygulamaktadır. Koronavirüs salgını, Rusya-Ukrayna savaşının bozduğu ekonomi nedeniyle yeni bir durumla karşı karşıya geldik. Enflasyon tüm dünyanın en öncelikli sorunudur. Kendi gerçeklerimiz ve alışkanlıklarımız nedeniyle enflasyon rakamları farklı tezahür etmektedir. Fiyat artışlarının oranları değişik olsa da ekonomik işleyişe etkisi aynıdır. Bu anlayışla her gelişmeyi yakından takip ederken asıl dikkatimizi kendi vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne verdik. Yatırım, istihdam, üretim, ihracatla büyüme esasına dayalı ekonomi programıyla yapıyoruz.

YEDİDEN YETMİŞE HERKESİN MERAK ETTİĞİ İŞTE YENİ ASGARİ ÜCRET

Kamu çalışanlarımızın emeklilerimizin maaşlarına yüzde 40'ın üzerinde enflasyon farkı artışı zaten yapılacak. Asgari ücretlilerin kayıplarını telafi etmeyi uygun gördük. Komisyonu toplantıya çağırdık. Yeni bir asgari ücret rakamı belirledik. Yeni asgari ücret Temmuz ayından itibaren yüzde 30 oranında ara artış yapıyoruz. Yeni asgari ücret net 5500 lira olacaktır. İşçi başına devletimiz işverenlere 100 lira destek verecektir. Yeni asgari ücretin tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Asıl asgari ücret yılbaşında gerçekleşecek. Yılbaşında devreye aldığımız asgari ücret kadar gelirin vergi dışında kalması nedeniyle kamu çalışanlarına bu artış ortalama 300 lira olarak yansıyacaktır. Türkiye büyüdükçe, geliştikçe elindeki imkanları milletin her bir ferdiyle paylaşmayı sürdürecektir" ifadelerine yer verildi. 


7'den 70'e herkesin merak ettiği askeri ücret belli oldu

7'den 70'e herkesin merak ettiği askeri ücret belli oldu