Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın ülke çapında gündem oluşturan açıklaması konuşuldu.

                     Türkiye gündemini meşgul eden hadise
6 Mart Çarşamba günü CHP Lideri Özgür Özel’in Afyonkarahisar’da Burcu Köksal’ın SKM açılışına katıldığını anımsatan Gazeteci İsmail Akar, “Köksal burada yaptığı konuşmada, ‘Bu belediyenin kapıları DEM hariç bütün siyasi partilere, herkese açık olacak’ dedi. Özel o sırada seçim otobüsünde diğer adaylarla görüşüp konuşmasına hazırlandığı için duymadığını söyledi. Özel, Afyon’dan sonra gittiği Uşak’ta Köksal’ın sözlerini dil sürçmesi olarak niteledi ve belediyelerimizin kapıları herkese açık dedi. Akabinde Köksal Gazeteci Barış Yarkadaş’a açıklama yaparak sözlerinin arkasında olduğu minvalinde bir açıklama yaptı ve adeta ülke çapında tufan koptu. Sonra Ekrem İmamoğlu devreye girdi. Köksal’a sert bir dille yanıt verdi. Hem İmamoğlu hem de Köksal ikisi de başkan adayı. Hatta Köksal hem milletvekili, hem de grup başkanvekili olduğu için İmamoğlu’nun önünde. Bu hadise CHP’de Özel’in liderliğinin de sorgulanmasına yol açtı. Mevcut iktidara  Lider Özel mi, İmamoğlu mu diye tartışma fırsatı verilmesi de görülmesi lazım. Afyon da patlayan mayın ülkeye yayıldı” dedi.

                             Maksadını aşan bir açıklama
Köksal’ın sözlerini maksadını aşan bir açıklama olarak niteleyen Gazeteci Ahmet Tunca, “Bu açıklama bana göre iktidarın işine yaradı. CHP Lideri Özel, Köksal’ın sözünü düzeltmeye çalıştı ama olmadı. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan adayı Ekrem İmamoğlu topa girdi. Afyon bir anda tüm Türkiye’nin gündemine düştü. İlimizin isminin polemiklerle gündeme gelmesini hiç kimsenin arzu ettiğini zannetmiyorum. Daha olumlu işlerle gündeme gelmemizi isterdim. Afyon’da zaten DEM Parti seçmeni çok az. Bu açıklamaya ne gerek vardı? Öyle zannediyorum ki iktidar partisi mensuplarının durmadan CHP’nin DEM Parti ile ittifak edeceği söylemlerine Köksal cevap vermek istedi” dedi.

                Kurultay süreci bitmedi mi ?
“Siyasetçi söylediklerinin nereye gideceğini hesap eden kişidir” diyen Gazeteci Polat Yılmaz, “Ak Parti uzun süredir CHP’nin DEM Parti ile işbirliği yaptığı söylemleri Burcu Hanım’ın bu sözleri söylemesinde etkendir. Bu iddialar, gerçek olup olmadığına bakılmaksızın uzun süredir iktidar mensuplarınca dillendiriliyor. Köksal bu iddialara cevap vermek için konuştu diye düşünüyorum. Konuşurken sözünün diğer illeri etkileyeceğini düşünmedi. Olay CHP Lideri Özgür Özel’in düzeltmesiyle daha büyüdü. Bu olayı DEM Partililerden daha çok Ak Partililer gündeme taşıdı. Bana göre birkaç içinde bu olay unutulur ve yeni gir gündem tartışılmaya başlar. Bir de bu olay CHP’de kurultay sürecinin bitmediğini gösteriyor. CHP içindeki 1 Nisancılar diye anılan grup bu olaydan mutlu oldu. İmamoğlu’nun olayla ilgili tepkisi doğrudur” diye konuştu.

                        Köksal doğru yapmıştır
Burcu Köksal’ın bu açıklamasına kadar herkesin İstanbul’daki seçim sonuçlarını merak ederken, bir anda Afyon’un İstanbul’un bile önüne geçtiğini söyleyen Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Köksal’ın bu çıkışı bana 1991 yılında TBMM’de Kürtçe yemin etmek isteyen vekillerin önünde duran o dönemki Afyon Milletvekili Ethem Kelekçi’yi hatırlattı. Ben Köksal’ın DEM çıkışını doğru buldum. CHP’de benzer olaylar daha önce de yaşandı. Antalya’da DEM Partililere salon vermeyen mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yeniden aday gösterildi. CHP genel olarak aslında DEM’e direnç gösteriyor. Ama İstanbul farklı. Çünkü orada DEM Parti oylarına ihtiyaçları var. İmamoğlu seçimi kaybederse gücünü kaybedeceğini bildiğinden ve kendini kurtarmak için Köksal’a ağır konuştu. Bana göre Köksal İmamoğlu’na cevap vermeliydi. CHP Lideri Özel’i inciten Köksal’ın değil, İmamoğlu’nun açıklaması olmuştur. Çünkü bu açıklama liderlik tartışmalarına yol açtı” dedi

 

 


Afyon’da mayın patladı, Türkiye’ye yansıdı

Afyon’da mayın patladı, Türkiye’ye yansıdı