Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Başkan Ertaş yazılı olarak kutladığı mesajında, "Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade, sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyulan toplumsal bir husustur. Engelli insanların normal bir hayat sürmesi ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulması ile mümkündür.

Engelli insanlarımıza karşı toplumsal duyarlılığı en yüksek noktalara yükseltmek ve onların yaşama tutunmalarını sağlamak en önemli görevimiz olmalıdır. Engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Demokratik, çağdaş, sosyal bir devlet olmanın en önemli unsurlarından biri de, engelli insanlarımızın ekonomik-sosyal-kültürel sorunlarının çözülmesi ve engellilerin üreterek toplumsal yaşama kazandırılmasıdır. 

Bu duygularla, engellerin kaldırıldığı bir dünya temennisiyle, bedenindeki engeli kendisine engel olarak görmeyip, toplumsal hayata devam eden engelli vatandaşlarımızın bu özel gününü kutlar, aileleriyle birlikte sağlıklı ömürler dilerim" dedi. 


Başkan Ertaş'tan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Başkan Ertaş'tan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı