Afyonkarahisar Emekli Memursen İl Temsilcisi Yakup Yılmaz, Dünya Emekliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Başkan Yılmaz yazılı olarak yayınladığı mesajında, "Kıymetli basın mensupları, 
Değerli katılımcılar, Türkiye’nin kalkınması, milletin refahı için emek vermiş olan 13,6 milyondan fazla emekli sorunlarının çözülmesini, yaşam standartlarının geliştirilmesini beklemektedir. Emekli; emek verme gücü sona ermiş, kamu maliyesine yük olmuş kişi olarak değil, verdiği emek ve hizmetten dolayı hürmeti hak etmiş kişidir. 

Emekli demek nesillerden nesillere aktarılmış değerler demektir. Emekli demek devlette sürekliliğin öznesi demektir. Emekli ve emeklilik kurumu, bu süreklilik içinde görülmeli ve anlaşılmalıdır. Unutulmaması gereken şudur ki; emeklilikte, fiili hizmet sona erse de emeklilerin ev geçindirme sorumluluğu devam etmektedir. Son yıllarda alım gücünde yaşanan düşüşten en fazla emekliler etkilenmekte, aktif çalışma ücreti ile emekli aylığı arasındaki uçurum emekliyi yoksullaştırmaktadır.

Aile medeniyeti olma vasfımız; öncelikle ailenin çatısını oluşturan, aileyi bir arada tutan, ailede hikmet ve irfanı temsil eden büyüklerin itibarını korumayı gerektirmektedir. Geçim derdine düşmüş, muhtaç hale getirilmiş emeklinin aileyi bir arada tutma gücü bulamayacağı ortadadır.

Köşesine çekilmiş, hayattan elini eteğini çekmiş bir emekli tipi istenmiyorsa, emeklilerin yaşam koşulları düzeltilmeli, müreffeh bir yaşamı mümkün kılacak zemin üretilmelidir. Emeklilikte gelirin ve yaşam standardının büyük düşüş yaşamasından dolayı çalışanın verdiği en zor karar emeklilik kararıdır.

Bu şartlarda emekli olmaya karar vermek de emekli olunca hayat standardını korumak da zorlaşmaktadır. Bu nedenle emeklilerimizin %39’u tam zamanlı, %33’ü yarı zamanlı çalışmak zorunda kalmakta, her 100 emekliden 72’si emekli olunca iş arayışına girmektedir.
Bizler, emekliler olarak himmet değil, yıllarca verdiğimiz hizmetin karşılığı olan onurlu bir yaşamı istiyoruz. Bu bizim en temel insan hakkımız, alın terimizin karşılığıdır.
Şüphesiz, Memur-Sen’in ve bağlı sendikalarının mücadelesiyle elde edilen kazanımlar emeklilerin durumunda eskiye oranla iyileşmeler sağlamıştır. Memur-Sen’in gayretlerinin ürünü olarak; kamu görevlileri emekli aylıklarının


BAŞKAN YILMAZ KAMUYA HİZMET EMEKLİYE HÜRMETİ GEREKTİRİR

BAŞKAN YILMAZ KAMUYA HİZMET EMEKLİYE HÜRMETİ GEREKTİRİR