Afyonkarahisar Emekli Memursen İl Temsilcisi Yakup Yılmaz, 30 Haziran Emekliler Günü münasebetiyle bir açıklama yaptı. 

Afyon il temsilcisi Yılmaz konu ile ilgili açıklamalarında, "Türkiye’de resmi rakamlara göre kamuya veya özel sektöre hayatlarının 25 yılını vermiş 10 milyonun üzerinde emekli vatandaşımız vardır.
Pek çok insanın çalışırken emeklilik hayalleri kurduğu bir gerçektir. Çünkü çalışırken yapmayı isteyip de yapamadığı şeyleri emekli olunca planlarlar. Ama emeklilik zamanı gelip çattığında durumun hiç de öyle olmadığı anlaşılır.
Karşılarına ilk çıkan soru “nasıl geçineceğim?” sorusudur. Emekli maaşı yetmediği gibi bir de çoluk çocuğa hatta toruna destek olma zamanı gelmiştir.
Çocuklarımız ülkemizin geleceğidir.
Sanki emeklilerin çocukları tahsil hayatından çekiliyormuş gibi değerlendiriliyor. Oysa birçok emeklinin tahsil hayatına devam eden çocukları vardır.
Bunların yeme, içme, giyim, ulaşım, barınma ihtiyaçları, anneleri veya babaları emekli oldu diye ortadan kalkmıyor.
Memur-Sen’in yaptırdığı 2021 Mayıs ayı araştırmasına göre ülkemizde 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2.755.8 TL, yoksulluk sınırı 7.856.2 TL olarak tespit edildi.
2021 Mayıs ayı enflasyonu yüzde 0.89, Ocak-Mayıs dönemine ait enflasyon ise yüzde 6.38’dir.
TÜİK, 2021 Nisan ayı ve ilk dört aylık enflasyon oranlarını Nisan ayında % 1.68, ilk dört ayda % 5.45 olarak açıklamıştır. Enflasyon, maaş ve gelirleri eritmeye devam etmektedir.
Bu durumda gelir kaybının telafisi ve tazmini için enflasyon farkı yanında enflasyon tazminatı ödenmesi gerekir.
Ayrıca emeklilere ödenen bayram ikramiyesi tutarı en kısa sürede güncellenmelidir. Üç yıldır emeklilere 1000 TL ödenirken geçtiğimiz Ramazan ayında 1.100 TL olarak ödenmiştir. Keşke fiyatlar, enflasyon ve kur rakamları sabit olsa da bu rakam makul karşılansa!
İkramiye tutarının 1.500 TL olması beklentisi içindeyiz. Eğer başlangıcından itibaren enflasyon oranı üzerinden artış yapılsaydı % 40 civarında bir artış olacaktı. Ayrıca 3 yıllık süreçte yapılmayan artışın telafisi olmalıdır.
Bizler hakkı, alın teri kurumadan verme hassasiyetini gözeten bir medeniyetin mensupları olarak, hükümetin ister siyasi sorumlulukla ister medeniyet perspektifi hassasiyetiyle olsun beklentilerimizi karşılaması gerektiğine inanıyoruz.
Uzun süredir gündemden düşmeyen 3.600 ek göstergenin verilmesi de emeklilerin beklentileri arasındadır. 3600 ek gösterge vaadinin üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hâlâ somut bir adımın atılmamış olması emeklileri üzmektedir. Çünkü ek göstergeyle birlikte emekli aylığı ve ikramiyesi de yükselecektir.
Emekli Kamu Görevlilerine Çağrımızdır:
Bütün emeklilerimizi, daha rahat bir hayat için Memur-Sen Konfederasyonu çatısı altında Emekli Memur-Sen olarak verdiğimiz birleşme, bütünleşme, daha fazla hak, daha çok kazanım elde etme mücadelesine, üye olarak destek vermeye davet ediyoruz.
Bütün Emeklilerin 30 Haziran Emekliler Günü’nü tebrik ediyor, sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum. 

                                                                                                                                       


EMEKLİ MEMURSEN AFYON İL TEMSİLCİSİ YILMAZ: KAMUDAN EMEKLİ OLDUK, HAYATTAN DEĞİL!

EMEKLİ MEMURSEN AFYON İL TEMSİLCİSİ YILMAZ: KAMUDAN EMEKLİ OLDUK, HAYATTAN DEĞİL!