CHP Parti Meclisi Üyesi Yalçın Görgöz, Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’ın konuğu oldu.
Gittikleri her yerde vatandaşın CHP’ye ilgi gösterdiğini söyleyen Görgöz mevcut belediyeyi eleştiri yağmuruna tuttu.  Görgöz, ‘Afyon’da CHP’li belediyeler ile tanışma zamanı geldi artık’ dedi.

En az 8 İlçe, 14 Belde ve İl merkezini alacağız
CHP Afyonkarahisar Belediye Başkanı Adayı Burcu Köksal’ın isminin aday olması için PM’de gündeme geldiğini söyleyen Görgöz, “Afyonkarahisar’da vatandaş bunu uzun süredir dillendiriyordu. Partide de böyle bir beklenti var. Bana sorulduğunda da hiç tereddüt etmeden Sn. Köksal’ın aday olması gerektiğini ve kazanma ihtimalimizin yüksek olduğunu söyledim. Sn. Köksal’ın kazanacağına yürekten inanıyorum” dedi.
Açıklanmayan ilçelerde belediye başkan adaylarının netleşmek üzere olduğunu belirten Görgöz ‘Tüm ilçe ve beldelerde adaylarımız var. Görüşmeler devam ediyor. Yakında açıklayacağız.Bugünden söyleyeyim. Başta il merkezi olmak üzere Dazkırı, İhsaniye, Dinar, Çay, Sultandağı, Sinanpaşa, Bayat ve Başmakçı ilçelerimizde 31 Mart seçimlerinde kazanacağız. 42 beldeden en az 14-15 beldede CHP kazanacak. Ayrıca Şuhut ve Emirdağ ilçelerinde kazanmamız sürpriz olmaz” diye konuştu.

PM olarak en iyi adayı buluyoruz
Hatay’da ve İzmir’de parti çalışmalarına katıldığını belirten Görgöz, “Hatay’da mevcut belediye başkanımız açıklandı. Her iki şehirde de hem merkez, hem ilçelerde çalışmalara katıldık. Adaylarla görüştük. Çarşıya çıkıp vatandaşlarla görüştük. STK’larla görüştük. Ulaşabildiğimiz her yere ulaşmaya çalıştık. Her PM üyesi arkadaşım farklı şehirlerde benzer çalışmalar yaptı. Vatandaşa belediyecilikten beklentilerini, nasıl bir aday istediklerini sorduk. Halkımızın partimize ilgisi olumlu ve pozitif yönde. Sokağın sesini dinledik. Bu temaslarda öne çıkan isimleri ve raporları Genel Merkezimize ilettik. Belirlenen isimler üzerinde anket yapılıyor. Çıkan sonuç PM’ye geliyor ve üzerinde tartışıp ilan ediyoruz” dedi.
Geçtiğimiz yerel seçimde 11 büyük şehri kazandıklarını anımsatan Görgöz, “Ülkemizin yüzde 54’ünü kapsayan ekonomik büyüklükteki belediyeleri biz yönetiyoruz. Bu yılki seçimlerden sonra Türkiye’nin her yerine bahar gelecek ve belediye sayımızı arttıracağız” diye konuştu.
                  
Taban birleşecek
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP ile ilgili açıklamalarını muhalefete muhalefet etmek olarak yorumlayan Görgöz, “Vatandaş bunun farkında. Onlar gerekeni söylüyor. Tabanda birleşme olacak bu kesin. Akşener’in söylemlerinin vatandaşta karşılık bulduğunu sanmıyorum. Ülkenin gerçeklerini gören her partiden vatandaşlarımızla doğruda birleşiyoruz. Herkesle görüşüyoruz. Seçimleri böyle kazanacağız. Halkımızı, Atatürk’ün kurduğu partimize, baba evine davet ediyoruz. Oy vermeye davet ediyoruz. Partimize her geçen gün katılım daha da artıyor” dedi.
1988’den bu yana siyasetin içinde olduğunu söyleyen Görgöz,   “Demokrasi ve hukukun yok sayıldığı günleri yaşıyoruz.Vatandaş yeter artık diyor. Bunlara bir kez daha fırsat vermeyeceğiz diyor. İktidarı kazanmanın yolu yerel seçimleri kazanmaktan geçiyor. Bugüne kadar ilimizde verilen sözler yerine getirilmedi. Plansız, programsız işlerle Afyonkarahisar’ı oyalıyorlar. Afyonkarahisar, CHP belediyeciliği ile hak ettiği yönetim anlayışına kavuşacak” şeklinde konuştu.


Kentsel Dönüşüm diyerek vatandaşları TOKİ’ye yollayacaklar
Ak Parti’de Zeybek’in yerine Uluçay’ın aday gösterilmesini değerlendiren Görgöz, “AKP Millet Bahçesi diye Garnizon alanına el koydu. Bakın orada inşaat yapılıyor. Ne inşaatı bu? Kim, neden yapıyor? Afray diye uyduruk temel atan bu yerel yönetim. Sivil havacılığa açılacak deyip askeri havaalanını açamayan bu iktidar. Şimdi teleferik dediler. Onu da başaramadılar. O çalışmaya izin verilmediği bilgileri geliyor. Trafik arap saçı. Ben Ambaryolunda buraya gelirken15 dakika park yeri bulmadım. Şehir böyle mi yönetilir? Dahası var. İlk yapacakları iş Kentsel Dönüşüm olacakmış. Yok öyle yağma,  oradaki insanların gözü açıldı. Yüzlerce insanın mülklerine kentsel dönüşüm adıyla el koyacaklar. Oradaki vadandaşları da TOKİ yollayacak. Beyler burası il merkezi. Afyon’un en değerli alanları. Belediye Çarşısı esnafını perişan ettiler. Saymakla bitmez bunların yaptıkları. Kısaca, vizyonsuz gitti, misyonsuz geldi. Artık yeter” dedi


Görgöz ‘Vizyonsuz gitti, misyonsuz geldi’

Görgöz ‘Vizyonsuz gitti, misyonsuz geldi’