Spor şehri Afyonkarahisar'ın ev sahipliğinde "100. Yıl Süper Minikler Judo Turnuvası" düzenlendi. Turnuvada Afyonlu sporcular takım halinde birinci olurken 6 altın, 6 gümüş ve 11 bronz madalya elde etti.
Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün girişimleri ile Türkiye Judo Federasyonu tarafından "100. Yıl Süper Minikler Judo Turnuvası" Afyonkarahisar’da yapıldı. Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda yapılan turnuvada Afyon, Kütahya, Eskişehir ve Bilecik illerinden 70 sporcu mindere çıktı.


Afyonkarahisar’dan mindere çıkan 28 sporcudan 23’ü madalya elde etti. Erkekler kategorisinde Yusuf Ulu, Osman Samet Ay, Muhammed Enes Dağışan ile kızlarda Ayşegül Işık, Ece Cengiz ve Ceylin Nur Özdemir birinci olarak altın madalya kazandı. Turnuvada Furkan Eren, Mehmet Eymen Duyur, Yavuz Selim Temel, Mesut Ensar Yıldırım, Deniz Uyar ve Defne Ezo Oyman ikinci sırada tamamladı. Üçüncülük ve dördüncülük müsabakalarına katılan Yavuz Selim Temel, Hilmi Erdem Aykanat, Sirac Tosun, Elif Rana Akbaba, Zülal Beren Temel, Ayşe Nilgün Kurt, Duru Su Göçen, Hatice Keskin, Zeynep Uysal ve Aysima Başkaya da bronz madalya çıkardı.
Bu sonuçlar ile Afyonkarahisar takım halinde birincilik elde ederken, Kütahya ikinci ve Eskişehir ile Bilecek de 3. oldu.


Turnuvada dereceye giren sporculara ödüllerini ise Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen, veliler, antrenörler ve hakemler takdim etti.


Judocular Minderden 23 Madalya Çıkardı

Judocular Minderden 23 Madalya Çıkardı