Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı Mahmut Köyü, nüfusu yaklaşık 2 binin üzerinde olmasına rağmen futbol sevdalısı gençlerle dolu. Küçük yaşlardaki çocuklar ve gençler futbolu öğlesine seviyorlar ki, sahaları olmamasına boş zamanlarını tarlalarda spor yaparak geçiriyorlar.

Amatör liglerde top koşturan ağabeylerinin ve yakınlarının antrenmanlarını heyecanla izleyen gençlerin en büyük hedefi, iyi bir futbolcu olup köylerinin forması ile resmi müsabakalara çıkabilmek. Spor yapmayı çok sevdiklerini ifade eden gençlerin en büyük sorunu ise köylerinde antrenman ve maç yapabilecek futbol sahası bulunmaması.

Afyonkarahisar amatör liglerinde mücadele veren Mahmutköyü takımlarının yöneticileri ve teknik adamları, köylerine futbol sahası yapılması için birçok yere başvuruda bulunmuşlar, Ancak çaldıkları her kapıdan olumsuz cevap almışlar.

SESLERİNİ SOSYAL MEDYADAN

DUYURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Yıllardır Afyonkarahisar Amatör futbol camiasında ismini sıklıkla duyuran Mahmutköyü, senelerdir sözü verilen halı sahanın yerine getirilmesini istiyor. Köylerinde genç ve yetenekli sporcular bulunduğunu belirten sporseverler, “Bir spor kulübünün gelecek adına sağlıklı nesiller yetiştirmesi açısından tesis çok fazla önem arz etmektedir. Bizler bu çocuklarımızın daha sağlıklı, dinç ve daha iyi yerlerde olmaları için, geleceğe daha da umutla bakabilmeleri için, onların hayali olan futbol aşkını daha da pekiştirmek için, tarafımıza yıllarca sözü verilen halı sahamızın bir an önce yapılıp gençlerimizin hizmetine sunulmasını canı gönülden istiyoruz. Değerli büyüklerimizden bu pırıl pırıl gençlerimizin sesine kulak vererek, yeri tahsis edilen sahamızın bir an önce yapımına başlanmasını temenni ediyoruz. Bizler sahamızın yapımı bittikten sonra çocuklarımızla birlikte alt yaş kategorilerinde resmi müsabakalara katılmak için büyük bir umutla sahamızın yapılmasını dört gözle bekliyoruz. İnşallah en kısa zamanda çocuklarımız, hayalleri olan bu sahaya kavuşurlar” diye konuştular. Sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla seslerini tüm yetkililere duyurmaya çalışan Mahmut Köyü halkı, futbol sahasına kavuşacakları günü sabırsızlıkla bekliyor.

“PIRIL PIRIL GENÇLERİMİZ VAR”

Bu arada ağabeylerinin ve büyüklerinin destekleri ile köydeki tarlalarda futbol oynamaya çalışan gençlere aileleri de büyük destek veriyor. Tarlaya patpat ile giden küçük sporseverlere antrenman ve maç sonrası antrenörleri tarafından çikolata ve gofret ikram ediliyor. Engebeli tarlalarda futbol oynamak zorunda kalan Mahmut köylü gençler, her türlü olumsuzluklara rağmen spor yapmaya devam edeceklerini belirterek, “Köyümüze futbol sahası yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

 


MAHMUTKÖYÜ, FUTBOL SAHASI İSTİYOR

MAHMUT KÖYÜ, FUTBOL SAHASI İSTİYOR