Türkiye'nin günlerdir Marmara Denizi'ndeki müsilaj felaketini önlemek amacıyla kurulan 14 bilim adamı içerisindeki Oruç Kaan Türk en genç bilim adamı olarak yer aldı. Türkiye günlerdir Marmara Denizi'ni kaplayan ve çevre felaketi olarak nitelendirilen müsilaj felaketini konuşmaya devam ediyor.  

Marmara Denizinde yıllardır bütün atıkların akıtılması sonucu deniz büyük bir kirlilik yaşamaya başladı. Sahil kenarlarına biriken müsilaj kirliliği insanların denize girmesini engellediği gibi deniz canlılarınında yaşamını tehdit eder hale geldi. Devlet müsilaj felaketini önlemek amacıyla 14 kişiden oluşan bilim ekibi oluşturdu. İlk olarak ülkemiz üniversitelerinde çevre mühendisliği konusunda kendini ispatlamış, derece yapmış 14 bilim adamından oluşan bir grup oluşturarak müsilaj felaketini önlemek için ilk adımı attı. 14 kişilik bilim ekibinin içerisinde en genç bilim adamı olarak Şuhut'lu Oruç Kaan Türk yer alarak Şuhut'luların 7'den 70'e sevinç ve gurur vesilesi olmasını sağladı.

Akademik kariyerine Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği olarak devam eden Oruç Kaan Türk, diğer 13 bilim adamı ile birlikte 21 Haziran ve 16 Temmuz tarihleri arasında yer alacak bilimsel çalışmalarda görev alacak. Marmara Denizi'ndeki müsilaj felaketine çözüm bulmak için görev alacak olan Oruç Kaan Türk, 13 bilim adamı ile birlikte İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ ve Kütahya''da incelemelerde bulunarak çalışmalarını sürdürecek.
  14 bilim adamının içerisinde yer alan Oruç Kaan Türk, en genç bilim adamı olarak gösteriliyor.


Marmara Denizini Kurtaracak Bilim Ekibinde Şuhutlu En Genç Bilim Adamı

Marmara Denizini Kurtaracak Bilim Ekibinde Şuhutlu En Genç Bilim Adamı