Çiftçiler don vuran ürünlerini kurtarmak yerine tekrardan tohumlama yapıp yeniden ekime başladı
 

Afyonkarahisar’ın fasulye üretim merkezlerinden biri olan Şuhut ilçesinde meydana gelen don olayı sonrası mahsuller ciddi oranda zarar görürken, bir çok çiftçi ise tarlalarda tekrardan tohumlama yaparak yeniden fasulye ekimine başladı. 
Şuhut ilçesinde bazı tarım arazileri, yaşanan don olayından olumsuz etkilendi. Gece eksi 2 derecelere kadar düşen hava sıcaklığı dolayısıyla meydana gelen don, Şuhut’taki fasulye ve patates ekili alanlarda zarar neden oldu. Baharla beraber çiçek açan ağaçlar buz tutarken, fasulye ve patates ekili alanlarda don olayından nasibini aldı.
Çiftçi Ali Kaymak konuyla ilgili açıklamalarında,"ekili alanlarda fasulye ve patates olan alanlarda don meydana geldi. Biz de bütün çiftçiler de bundan zarar gördük. 5 dekar alanda fasulye ektik çoğunda zararı var evet. Tekrar ekim biçim yapıyoruz. 

Gübreleme tekrar sıfırdan yeniden başlıyoruz. Devletimiz bu konuda tohum desteği ve gübre desteği yaparsa memnun oluruz" dedi. 
Çiftçi Muharrem Kuş ise konuyla ilgili açıklamalarında, "Evet doğrudur patateslerde ve fasulyelerde don olayı var. Bayağı bir zararı var çiftçi ve vatandaşlarımıza. 10 dakika alanda fasulye ve patates ektim. Evet hasar var. Ne yapalım yeniden ekim yapıyoruz tohum aldık geldik yeniden gübresini saçıyoruz. Tabii devletimizin eli uzundur büyüktür. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz Çiftçi vatandaşlarımıza yardımcı olursa iyi olur" ifadelerine yer verdi. 


Çiftçi Hasan Korkmaz konuyla ilgili açıklamalarında, "geçtiğimiz günlerde meteoroloji don olayını haber vermişti. Sabaha karşı eksikleri gören hava derecesi fasulyelerimizi olumsuz etkiledi. Allah'tan gelen bir şey tabii ki de. Allah tüm çiftçilerimizin yar ve yardımcısı olsun. Devletimizden Bu konuyla ilgili yardımlarını ve desteklerini bekliyoruz. Gece 3'ten sabah 7'ye kadar mahsullerimizin donmaması için sulama işlemlerimizi yapmamıza rağmen don olayının önüne geçemedik" dedi. 
Haber ve Görüntü: Recep Dikici


Patates ve Fasulye ekili alanları don vurdu

Patates ve Fasulye ekili alanları don vurdu