Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde, son yıllarda alternatif ürün olarak ekimi yaygınlaşan bezelye hasadı başladı. İlçe merkez ve köyler ağırlıklı olmak üzere yaklaşık 1000 dönüm araziye alternatif ürün ekimi gerçekleştirilen bezelyenin hasadına başlandı. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından hasadı takip edilen bezelye kaliteye göre 1.5 ile 3 lira arasında tarlada alıcı buluyor.

Bezelye ekin alanında çalışan işçilerden Zehra Ürküt konuyla ilgili açıklamalarında, "Sıcakta çok zor ama yapacak bir şey yok çalışmamız gerekiyor. Sabah 8.00'de geldim buraya. Vallahi şükür ben bugün geldim daha yevmiyem 300 TL yevmiyem şükür idare ediyoruz" dedi.

Bezelye Ekimi yapan çiftçilerden Mesut Erol ise konuyla ilgili açıklamalarında, "Bu sene bezelye hasadına başladık. Rekoltede bir sıkıntı yok ama hasadı geciktiği için ve gideri ağır olduğu için para kazanması çok zor. 1lira 50 kuruş ile 2 lira arasında hasat yapılıyor şu anda. 3 lira olduğu söyleniyordu fakat hasat zamanı geciktiği için biraz daha fiyatlar düştü" dedi.

Haber Özel: Recep Dikici


Şuhut'ta Bezelye Hasadı Başladı

Şuhut'ta Bezelye Hasadı Başladı