Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS) üyeleri, hafta sonu düzenledikleri etkinlik kapsamında Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesini ziyaret ederek hem doğa yürüyüşü yaptı hem de ilçenin tarihi ve kültürel mirasını keşfetti.
Sabah saatlerinde ilçeye ulaşan doğaseverler, gezilerine geçmişi binlerce yıl öncesine uzanan Bininler Kaya Evleri ziyaretiyle başladı. Tarihi kayalık yerleşim alanında yapılan bilgilendirmelerin ardından kulüp üyeleri, Şuhut'un eşsiz manzaraları eşliğinde yaklaşık 7 kilometrelik doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca bölgenin doğal güzelliklerini fotoğraflayan katılımcılar, hem spor yapmanın hem de doğayla iç içe olmanın keyfini yaşadı.
Yerel Lezzet Keşkek ile Mola
Doğayla iç içe geçen rotanın ardından kulüp üyeleri, ilçenin yöresel mutfağının en önemli tatlarından biri olan coğrafi işaretli Şuhut keşkeği ile mola verdi. Şuhut Keşkek Evi'nde misafir edilen doğaseverler, bölgenin gastronomi kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu.
Kurtuluş Savaşı'nın İzinde Tarihi Duraklar
Gezi programı, Şuhut'un Kurtuluş Savaşı'ndaki stratejik rolünü yansıtan önemli noktaları kapsadı. Katılımcılar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruz öncesi karargâh olarak kullandığı Atatürk Evini ziyaret ederek dönemin askeri ve tarihi atmosferine tanıklık etti. Ardından Şuhut Şehit ve Gaziler Hatıra Merkezinde vatan uğruna canlarını feda eden kahramanlar anıldı. Günün son durağı ise bağımsızlık mücadelesinin sembollerinden Kocatepe oldu.
"Şuhut, Anadolu'nun Özünü Yansıtıyor"
Etkinlik hakkında değerlendirmede bulunan Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü Başkanı Sebahattin Sevinç, Şuhut'un doğa ve tarih zenginliğine dikkat çekti. Sevinç, şu ifadeleri kullandı:
> "Şuhut sadece Afyonkarahisar'ın değil, Anadolu'nun özünü yansıtan özel bir ilçedir. Doğası, tarihi ve kültürüyle her köşesi ayrı bir değer taşıyor. Bizler AFDOS olarak doğayı koruma bilincini artırırken gittiğimiz yerlerin kültürünü tanımaya özen gösteriyoruz. Bugün burada Bininler'de hem doğa yürüyüşü yaptık hem de geçmişin izlerini takip ederek anlamlı bir yolculuk gerçekleştirdik. İlçenin tanıtımına katkı sağlamaktan ve Şuhut'un güzelliklerini keşfetmekten memnuniyet duyduk. Misafirperverlikleri için Şuhut Belediye Başkanı Muhittin Özaşkın'a ve Şuhut halkına teşekkür ediyoruz."