Afyonkarahisar Süper Amatör Ligi'nde nefes kesen bir Şuhut derbisi yaşandı. Şuhut Şehir Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Ortapınar Spor, güçlü rakibi Şuhut Belediye Hisarspor'u 3-1 mağlup ederek haftayı galibiyetle kapattı.
Mücadele, hem sahadaki rekabet hem de tribünlerdeki coşku ile adeta derbi atmosferine dönüştü.
Maça Hızlı Başlayan Ortapınar Spor İlk Yarıda Farkı Açtı
Karşılaşmanın ilk düdüğüyle birlikte iki takım da tempolu bir oyun sergiledi. İlk tehlikeli atak ise Ortapınar Spor'dan geldi. 16. dakikada takımın golcü ismi Cengiz Rahat, ceza sahası içinde topla buluşarak düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0.
Bu golden sadece üç dakika sonra, yıldız futbolcu Cengiz Rahat bir kez daha sahneye çıktı ve 19. dakikada farkı ikiye çıkararak hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü kaydetti.
İlk yarının kalan bölümünde Şuhut Belediye Hisarspor farkı azaltmak için baskı kurmaya çalışsa da, Ortapınar savunması hataya izin vermedi. Devre arasına Ortapınar Spor'un 2-0 üstünlüğüyle gidildi.

Protokolden Yoğun İlgi: Şuhut Stadyumu'nda Derbi Coşkusu
Şuhut derbisine ilgi büyük oldu. Müsabakayı Şuhut Kaymakamı İzzet Cem Eser, Şuhut Belediye Başkanı Muhittin Özaşkın, Belediye Meclis Üyesi Aytekin Diren, AK Parti Şuhut İlçe Başkanı Hasan Camcı, İGM Üyesi Mehmet Avcı, Şuhut Belediye Hisarspor Kulübü Başkanı Mesut Çelikkanat, Ortapınar Spor Kulübü Başkanı Ömür Taştan, çok sayıda protokol üyesi ve yüzlerce sporsever takip etti.
Tribünlerdeki coşku, maç boyunca takımlarına destek veren taraftarların tezahüratlarıyla doruğa ulaştı.
İkinci Yarıda Goller ve Gerilim
İkinci yarıya da etkili başlayan Ortapınar Spor, 57. dakikada İbrahim Gülten'in frikikten attığı nefis golle farkı üçe çıkardı: 3-0.
Maçın ilerleyen dakikalarında gergin anlar yaşandı. 61. dakikada Ortapınar Spor'dan İbrahim Rahat, kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.
Buna rağmen mücadeleyi bırakmayan Hisarspor, 73. dakikada İbrahim Şenbaba'nın attığı golle farkı ikiye indirdi ve skoru 3-1 yaptı.
Kalan dakikalarda iki takım da pozisyonlar bulsa da başka gol sesi çıkmadı ve Ortapınar Spor, derbiden 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.
Haftanın Galibi Ortapınar Spor
Bu sonuçla Ortapınar Spor, ligde moral buldu. Şuhut Belediye Hisarspor ise aldığı mağlubiyetle haftayı puansız kapattı.
Her iki takımın da mücadele gücü yüksek performansı, taraftarlar tarafından alkış topladı.




