Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığından Çobanlar’da Kadına Şiddetle Mücadele ve KADES Bilgilendirmesi
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığından Çobanlar’da Kadına Şiddetle Mücadele ve KADES Bilgilendirmesi
EĞİTİM
Yayın: 22 Ekim 2025 - Çarşamba 10:48
Güncelleme: 22 Ekim 2025 10:50
Haberi Sesli Oku
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığından Çobanlar’da Kadına Şiddetle Mücadele ve KADES Bilgilendirmesi

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığınca, toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Çobanlar ilçesinde “Kadına El Kal-ka-maz” ve “KADES Uygulaması” konularında bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen etkinlikte, 300 vatandaşa aile içi şiddetle mücadele, kadın hakları ve KADES (Kadın Destek Uygulaması) hakkında detaylı bilgiler verildi. Jandarma ekipleri, vatandaşlara uygulamanın kullanımını anlatarak, olası şiddet durumlarında hızlı müdahale için KADES’in önemine dikkat çekti.

Ayrıca, 2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında Çobanlar ilçesinde bulunan okullarda eğitim gören 32 öğrenci ziyaret edilerek çeşitli hediyeler takdim edildi. Öğrencilerle keyifli anlar geçiren jandarma personeli, çocuklara güvenlik ve farkındalık konularında bilgilendirmelerde bulundu.

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığınca yapılan açıklamada, kadınların ve çocukların güvenliğinin öncelikleri arasında olduğu belirtilerek, benzer farkındalık çalışmalarının il genelinde aralıksız süreceği ifade edildi.

Çarşamba 19.5 ° / 10.1 °
Perşembe 18.3 ° / 10.8 °
Cuma 19.7 ° / 10.3 °
  • BIST 100

    10551,34%0,80
  • DOLAR

    41,97% 0,01
  • EURO

    48,79% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5432,06% -2,42
  • Ç. ALTIN

    9333,62% -3,82