Başkan Ertaş Türklüğün önemine ve geçmişine dikkat çekti!

Başkan Ertaş Türklüğün önemine ve geçmişine dikkat çekti!

Başkan Ertaş Türklüğün önemine ve geçmişine dikkat çekti!

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı, bu günün Türk milletinin köklerine dönüşünün ve birlik bilincinin yeniden yükselişinin sembolü olduğunu ifade etti.
Ertaş açıklamasında, “Türkçülük; ırka değil, ortak değerlere, ortak duygulara, ortak akla ve tarihsel geçmişimize dayanır” diyerek, bu anlayışın toplumsal kardeşliği güçlendirdiğini ve genç kuşaklara güçlü bir kimlik sunduğunu vurguladı.
“BİR FİKİR DAVASI OLARAK 3 MAYIS, TARİHE DAMGASINI VURMUŞTUR”
Başkan Ertaş, 3 Mayıs’ın sıradan bir anma günü olmadığını belirterek, “Bu gün; Türk milletinin fikirle, inançla ve kararlılıkla ayağa kalkışının adıdır. Milliyetçilik, ayrıştıran değil, toparlayan bir kavramdır” dedi.
“YARINLARIMIZI SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNE İNŞA EDECEĞİZ”
Başkan Ertaş konuşmasının devamında, Türk kimliğinin eğitimde, kültürde, sanatta ve sosyal hayatta daha çok yer bulması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:
“Gençlerimizin kimliklerine sahip çıkmaları, milletimizin bağımsızlığı ve birliği için temel koşuldur. 3 Mayıs, işte bu şuuru yeniden kazandırmalıdır.”
Sözlerini milli birlik vurgusuyla tamamlayan başkan Ertaş, “3 Mayıs Türkçülük Günü vesilesiyle, başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı geçmişiyle gurur duymaya, geleceği bu ruhla inşa etmeye davet ediyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene!” ifadelerini kullandı.



Haberi Sesli Oku
Cumartesi 13.8 ° / 5.5 °
Pazar 18.6 ° / 4.6 °
Pazartesi 20.5 ° / 7.5 °
  • BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67