Şuhut Belediyesinden GES Projesi
Şuhut Belediyesinden DEHA GES Projesi
EKONOMİ
Yayın: 30 Eylül 2020 - Çarşamba 09:58
Güncelleme: 30 Eylül 2020 09:58
Haberi Sesli Oku
Şuhut Belediyesinden GES Projesi

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt tarafından geçtiğimiz haftalarda müjdesi verilen Şuhut Belediyesi Güneş Enerji Santrali için çalışmalar başlatıldı.

Başkan Recep Bozkurt Güneş Enerji Santrali için çalışmaların yapılacağı yerde incelemelerde bulundu. Başkan Bozkurt'a Şuhut Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Mühendis Murat Şimşek eşlik ederken Başkan Bozkurt çalışmalarla ilgili Şimşek'ten bilgiler aldı. 

Güneş Enerji Santralinin yapılacağı alanda incelemeler yapan Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt inşaat kazıklarının çakılmasına yardım etti. 28 bin m2 alana sahip ve 1 MW güce sahip olacak olan Şuhut Belediyesi Güneş Enerji Santralinin kısa sürede tamamlanacağını aktaran Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt emeği geçen tüm personele teşekkür etti. Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan alanda açıklamalar yapan Başkan Bozkurt”Belediye olarak kendi enerjimizi üreteceğiz ve geleceğe yatırım yapıyoruz.

Bu santral üretime geçtikten sonra elektrik tüketimimizi üreterek karşılayacağız. Aynı zamanda gelir de elde etmiş olacağız.Bölge olarak çok şanslıyız. Elektrik enerjisi potansiyelliğimizi kullanalım istedik. Belediye olarak hizmetlerimizi yaparken özel sektör mantığıyla düşünmek zorundayız. Bir taraftan hizmet için para harcarken, bir taraftan da para kazanmamız lazım. Çünkü daha sonraki gelecek hizmetleri yapabilmek kaynak gerekiyor. Malumunuz belediyecilikteki hizmet alanları çok çeşitlendi. Sosyal alanlar, ekonomik alanlara hizmet yapmak gerekir. Artık sadece alt yapı belediyeciliği yok. Bunu yapabilmenin yolu da öz gelirde artış sağlayabilmek. Şuhut Belediyesi enerji maliyetlerinden kurtulacak.Enerji fazlasını devletimizin belirlemiş olduğu fiyattan vererek belediyemize katkı sağlayacağız. Hız kesmeden yatırımlarımıza devam ediyoruz'' dedi. 

Anahtar Kelimeler: Şuhut Belediyesinden Projesi
Cuma 32.1 ° / 18.2 °
Cumartesi 32.2 ° / 17.9 °
Pazar 31.4 ° / 18.1 °
  • BIST 100

    10720,70%0,96
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,44% 0,25
  • GRAM ALTIN

    4310,81% 0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,82% 0,15