Şuhut Devlet Hastanesi’nde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü İçin Farkındalık Etkinliği
Şuhut Devlet Hastanesi’nde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü İçin Farkındalık Etkinliği
SAĞLIK
Yayın: 14 Kasım 2025 - Cuma 16:05
Güncelleme: 14 Kasım 2025 16:07
Haberi Sesli Oku
Şuhut Devlet Hastanesi’nde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü İçin Farkındalık Etkinliği

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçe Devlet Hastanesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında diyabet konusunda toplum bilincini artırmak ve erken tanının önemine dikkat çekmek amacıyla kapsamlı bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlik çerçevesinde hastane poliklinik girişinde kurulan bilgilendirme standında hasta ve hasta yakınlarının kan şekeri ölçümleri yapıldı. Diyetisyen ve hemşireler tarafından vatandaşlara diyabetin belirtileri, risk faktörleri ve düzenli kontrolün hayati önemi hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Ayrıca ziyaretçilere eğitici broşürler dağıtılırken, sağlıklı ara öğün ikramları da yapılarak doğru beslenme alışkanlıklarına yönelik örnek uygulamalar sunuldu.

Hastane yönetimi, personelin farkındalığını artırmak için kurum yemekhanesinde de özel bir çalışma yürüttü. Yemekhane masalarına “Hareket et, Doğru Beslen, Sağlıklı Yaşa!” mesajını içeren masa altlıkları ve afişler yerleştirilerek diyabetle mücadelenin temel unsurları olan sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin önemi vurgulandı.

Şuhut Devlet Hastanesi yetkilileri, diyabetin erken teşhis edildiğinde kontrol altına alınabilen bir hastalık olduğunu hatırlatarak toplumun düzenli aralıklarla kan şekeri ölçümü yaptırmasının büyük önem taşıdığını belirtti. Etkinliğin yıl boyunca sürdürülen halk sağlığı çalışmalarının bir parçası olduğu ifade edildi.


 

Cumartesi 10.8 ° / 4.7 °
Pazar 14.2 ° / 1.6 °
Pazartesi 15.8 ° / 3.7 °
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17