ASAYİŞ 3.04.2022 12:00:00 0
Şuhut

Afyonkarahisar'da tarım arazisinde bulunan yüzlerce sulama borusunu önce matkapla deldiler sonra şarjlı testere ile kestiler. Çiftçi İsmail Yıldız'a ait 2016, 2020 ve 2022 yılları arasında toplamda 1050 adet 110'luk sulama borusuna husumetlisi iddia edilen şahıslar tarafından önce matkapla delinerek sonra ise şarjlı testere ile kesilerek darp edildi.

Olay Şuhut ilçesine bağlı Uzunpinar köyündeki İbrahim Yıldıza ait tarım arazisinde yaşandı. Aslen Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı uzunpınar Köyü ikametli olan İsmail Yıldız ve oğlu İbrahim Yıldız yazları kendi tarım arazisine ekin yaptıkları toplamda 1050 adet sulama borusunun matkapla delinerek sonra ise şarjlı testere ile kesildiğini gördüklerinde adeta şok oldular. Durumu jandarma asayiş ekiplerine bildirerek yardım istediler. Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldığı öğrenildi. 


Yurt dışından köyü Uzunpınar'a gelen İbrahim Yıldız konuyla ilgili açıklamalarında, "Afyon Şuhut Uzunpınar köyünde ikamet ediyorum. Yurtdışında yaklaşık dokuz on senedir kalıyordum yeni Türkiye'ye geldim. Arazilerimiz vardı çiftçilikle daha modern projelere imza atmak için buraya geldik. 2016, 2020 ve 2021 yılında şarjlı matkap ve şarjlı testere ile yaklaşık 1050 tane sulama borumuz kesildi. Bu aldığımız borular Ziraat Bankası sipansiyol kredi ile alındı. Baya mağdur olduk. Gerekli yerlere şikayette bulunduk. Cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. 
Tarım arazisi sahibi İbrahim Yıldız ise konu ile ilgili açıklamalarında, "2016 yılında Şuhut Uzunpınar köyüne geldim. Derinkuyu kazdırarak köyümüzde hiç su yoktu. Suyu çıkarttırdım 2016 yılında 44 tane boru tara ile deldiler. Aynı yılda daha suyu kazdırmadan biz sana suyu çıkarttırmayız diye şikayetler gelmeye başladı. Biz sana su kullandırmayız diyerekten belirli şahıslar tarafından. 2020 yılında şu gördüğünüz matkapla borularımı iki yerinden delerek 300 şu taşıma 110'luk borumu deldiler. Ağustos ayında da mahsulüm kurumasın diye çare olaraktan bu delikleri matkapla delerek tıpa taktım. İyi kötü suluyordum. Bu sene de haşhaş, buğday ve arpa mahsullerimi sulamak için borularımı serdigimde anı şahıslar tarafından sen bu boruları nasıl kullanırsın diyerek işe yaramayacak şekilde şarjlı testere ile kesmişler. Bu boruları Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası sayesinde almıştım. Borçluyum halen. Hem kendime hem vatanıma hem milletime örnek bir çiftçi olmak için çalışıyordum. Gerçekten de üretiyordum ve örnektim çevreye. Bunu çekemeyen kişi ve kişiler tarafından belli kullanmasın diyerek 700 tane borumu deldiler. Bir ince boru 100 lira kalın boru ise 250 ile 300 lira arasında denilmekte. Ben bunun altından nasıl kalkarım. Hem banka borçlusuyum hem mağdurum hem de mahsulüm yandı. 2020 yılında da yandı. Fakat fail ve failleri bir türlü bulunmuyor" dedi.